top of page

Benieuwd naar Abu Dhabi?

We kennen Abu Dhabi vooral van de mooie stranden, extreme bouwwerken, luxe hotels en de vele eilanden. Klinkt goed, maar wat biedt Abu Dhabi voor golfers?


Abu Dhabi Golf Club, Abu Dhabi

Het golfjaar is alweer begonnen in Abu Dhabi, waarbij onze eigen trots, Joost Luiten een podiumplaats heeft bemachtigd in het Abu Dhabi HSBC Championship. Dit kampioenschap wordt gehouden op de Abu Dhabi Golf Club. Deze baan biedt 27 holes, is overspoeld met luxe en omringd door palmbomen en zoutwatermeren.

Yas Links, Abu Dhabi


Één van de vele andere golfbanen die de moeite waard is om te bezoeken is Yas Links. Deze baan werd verkozen door het Amerikaanse Golf Magazine als één van de 'Top 10 nieuwe internationale golfbanen'. Yas Links heeft een 7250 meter lange par 72 golfbaan, die vijf teeing-grounds per hole gebruikt. Een leuke bijkomstigheid is dat alle 18 holes een prachtig uitzicht op de zee hebben.


“Van november tot half april liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 24 en 30 graden.”

Wanneer is de beste periode om naar Abu Dhabi te gaan?


In de winter is het de ideale tijd om het koude Nederland te ontvluchten en te genieten van het heerlijke klimaat in Abu Dhabi. Van november tot half april liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 24 en 30 graden.


Richting de zomer liggen de temperaturen veel hoger en is het zelfs in de schaduw nog rond de 40 graden. Geen aanrader als je op de golfbaan staat ;).


Uitgegolfd en benieuwd wat Abu Dhabi nog meer te bieden heeft? Hieronder de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben:

1. Sjeik Zayed Moskee – de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en is de op zeven na grootste moskee van de wereld.


Sjeik Zayed Moskee, Abu Dhabi

2. Louvre Abu Dhabi - Op een oppervlakte van ca. 64.000 m² vind je een enorme collectie aan oude en hedendaagse kunst. Denk aan kunstwerken van o.a. Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso en Vincent van Gogh.


Louvre, Abu Dhabi

3. Etihad Towers – Hoog, hoger, hoogst zijn de vijf kenmerkende wolkenkrabbers die de skyline Abu Dhabi vormen. De torens zijn verschillend van vorm en hoogte. De hoogste toren is 305 meter hoog en zeker de moeite waard om te bezoeken!


Etihad Towers, Abu Dhabi

Abu Dhabi én Dubai?


Ben je in Abu Dhabi en wil je toch de Burj Khalifa in Dubai zien? Dat kan! Veel Nederlandse toeristen combineren een vakantie naar Abu Dhabi met een bezoekje aan Dubai. Deze twee emiraten liggen op zo’n twee uur rijden van elkaar. Er is een goede busverbinding tussen beide steden dus is een dagtrip snel geregeld.

Comentarios


Golf Business Class Magazine

Volg ons op social media 

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

GolfBusinessClass.com Social Club

Bedankt voor uw aanmelding!

mmh4.jpeg
white2.png

Uw golfreis op maat is onze missie!

Exclusieve luxury 

Golf travel en incentives

bottom of page