top of page

Een interview met... Robert Wootton over clubfitting!

Clubfitting wat weten we daarover? Eigenlijk niet zoveel! Maar het is zeker interessant! We gingen langs bij Robert Wootton, eigenaar van Purefitting.nl by SGGT Europe en PGA Golfprofessional op golfclub The Dutch (host van het KLM Open 2016-2018) en vroegen hem alles over clubfitting, want hij is de enige in Nederland die een unieke formule gebruikt.


Hey Robert, kan je wat meer vertellen over je bedrijf?

Purefitting is geboren vanuit een passie. Een passie om alle golfers professioneel te club fitten, ze laten voelen hoe het is om echt verbetering in hun spel gaan ervaren door de clubs op maat te maken naar behoefte en ervaring. Dus kwaliteitsproducten leveren aan iedereen, zo speel je met dezelfde kwaliteit als de wereldtop. Je bent gevestigd bij The Dutch en De Goyer, dit is een privé golfbaan, maar mag ik er dan wel komen als niet member?

The Dutch is een privé golfbaan maar Purefitting by SGGT Europe is gevestigd aan de zuidzijde van de driving range. Dit gebouw heet de Golf Academy en iedere golfer is hier welkom! Op de Goyer ben je uiteraard gewoon van harte welkom op afspraak.

Oh dat meen je! Maar The Dutch, dat is waar ook Joost Luiten en Daan Huizing trainen?

Ja die trainen hier vaak. Maar ook The Dutch Futures trainen hier, dit zijn de top golfers van Nederland en België. Dus als je hier bent heb je zomaar de kans om hen tegen het lijf te lopen.


Je bent van Schotse afkomst, spreek je ook Nederlands?

Yes, ofcourse ;-) Grapje, ik spreek en versta heel goed Nederlands. Ik woon inmiddels al 24 jaar in Nederland.

 

"De golfers die de meeste voordelen ervaren uit juist gefitte clubs, zijn de beginners."

 

Waar staat de naam Purefitting by SGGT Europe voor?

De merknaam Purefitting was ontwikkeld om golfers bewust te maken dat ze uniek en verschillende individuele swing technieken hebben. Dat betekent dat als ze verbetering willen ze hun clubs PURELY moeten laten fitten naar hun specifieke behoeften.

Waarom is clubfitting zo belangrijk?

Van alle clubfittings die ik heb gedaan in het afgelopen jaar had geen enkele klant dezelfde wensen en behoeften. Dus als je een standaard "set" koopt zonder ze te laten 'fitten' dan kan ik je garanderen dat deze clubs jouw spel niet optimaal zullen verbeteren.

Wat is er zo anders aan jouw bedrijf in vergelijking met andere clubfitters in NL?

Het verschil is dat er geen limiet is. We verkopen alle grote merken en we bouwen de clubs helemaal zelf, zo heeft de klant de mogelijkheid om alle clubs met verschillende combinatie heads en shafts te testen. We gebruiken ook Trackman4 met A kwaliteit golfballen, zodat we de meest accurate data kunnen verzamelen om de clubs met het spel van de golfer te matchen. "Ik vind dat clubfitting een ervaring is. Allereerst gaan we analyseren wat je wel en niet kan met je eigen clubs."

Is clubfitting alleen voor gevorderde golfers? Of ook voor beginners?

De meest ervaren golfer ervaart de voordelen van clubfitting. De golfers die de meeste voordelen ervaren uit juist gefitte clubs, zijn de beginners. Het gewicht, de flexibiliteit van de shaft, het shaft profiel, Lie angle en dikte van de grip worden allemaal meegenomen in de overweging. Het kost misschien een beetje meer maar dat wordt direct terugbetaald in meer plezier in de sport.


Maar moet ik dan gelijk een hele set kopen of mag het ook 1 club zijn?

Ik bouw een hoop enkele clubs voor golfers om direct het verschil te ervaren, en vaak wordt dan redelijk snel de rest ook aangeschaft. Maar ik doe bijvoorbeeld ook alleen shaftverwisselingen voor mensen die meer gewicht nodig hebben en een lagere balvlucht willen. Het is al wonderbaarlijk wat slechts deze aanpassingen doen met het spel.

Kan ik ook mijn huidige clubs laten repareren of mijn oude clubs inruilen?

Natuurlijk, het maakt niet uit hoe oud je clubs zijn, ik kan ze altijd voor je inruilen. Clubreparatie is iets wat we veel doen, speciaal om de juiste Loft and Lies. Dit is belangrijk voor je 'gapping' tussen de clubs en dient regelmatig gecontroleerd te worden.

Verkoop je alle merken?

Ja in principe zijn alle grote merken aanwezig in de studio, Mizuno, Callaway TaylorMade, Cobra, Srixon, PXG, Miura, Ping, Wilson, XXIO. Voor de beginnende golfer hebben we Orka, zij maken geweldige clubs voor een lage prijs.


Wat moet ik verwachten zodra ik binnen kom voor een clubfitting? Hoe gaat het proces?

Ik vind dat clubfitting een ervaring is. Allereerst gaan we analyseren wat je wel en niet kan met je eigen clubs. Alle demo clubheads zijn ijzer 6 en wanneer we de juiste combinatie hebben gevonden, dan mag de klant de club gaan testen op de driving range en vanaf de gras tees. Kan ik de clubs gelijk testen als ik bij de fitting studio ben?

Jazeker, het kost me 30 seconden om de combinatie van head en shaft in elkaar te zetten. Het meest belangrijk is dat je opgewarmd bent en klaar bent om swings te maken. :) Hoe lang duurt het voordat mijn club(s) gereed zijn?

De levertijd is gemiddeld rond de 2-3 weken. Bedankt Robert! Ik kom gauw langs voor mijn eigen clubfitting! :-)

Commentaires


Golf Business Class Magazine

Volg ons op social media 

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

GolfBusinessClass.com Social Club

Bedankt voor uw aanmelding!

mmh4.jpeg
white2.png

Uw golfreis op maat is onze missie!

Exclusieve luxury 

Golf travel en incentives

bottom of page