top of page

De meest unieke golfbaan van de wereld!

Ben je opzoek naar een spectaculaire golflocatie? Hier is ‘ie! Deze high-end golfbaan ligt op een adembenemend stukje Ierland, namelijk de klif van Kinsale, County Cork. Cork ligt in het uiterste zuiden van Ierland, op 3 uur rijden van Dublin. Nóg makkelijker: er zijn directe vluchten vanaf Amsterdam naar Cork Airport. Slechts een uurtje rijden door het prachtige Ierse landschap en je bevind je op de meest unieke golfbaan van de wereld, The Old Head Golf Links.


The Old Head Golf Links

Deze baan ligt op een 100 meter hoge klif en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. "Iedereen die van golf en mooie natuur houdt, zou hier moeten komen spelen, zo simpel is het," zei Mark O'Meara, voormalig winnaar van de Masters en de Open.


De “Old Head”, par 72, bestaat uit vijf Par 5’s, vijf Par 3’s en acht Par 4’s, met een minimum van zes tees per hole. Meer dan de helft van de holes hebben uitzicht op de zee en dagen je uit om langs de klif te spelen. Hoewel je natuurlijk geen gevaar loopt, zorgt dit toch voor een spannend element. Door de hoogte en steeds veranderende zeewind vormt deze baan een echte uitdaging.

Elke dag wordt er gekeken naar de omstandigheden en daar wordt de course op aangepast. Er zijn opwarm-mogelijkheden met gratis golfballen en een oefengebied voor een kort spel. Old Head heeft een team van volledig opgeleide externe servicemedewerkers om de beste kwaliteit te kunnen bieden. De geweldige service wordt dan ook in elke online beoordeling benoemd.The Old Head Golf Links staat bekend om het bieden van de ultieme golfervaring gecombineerd met Ierse gastvrijheid. Het Clubhouse kijkt uit op de 18e green en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de Old Head-vuurtoren. In het Clubhouse zit de Lusitania Bar, het restaurant Courcey en een privé-eetruimte. Het restaurant is een 5-sterren a-la-carte restaurant en richt zich op prachtige producten uit de omgeving.


De natuur rondom de baan is adembenemend. Je vindt er allerlei soorten flora en fauna. Tijdens een van de wandelroutes maak je kans op het zien van verschillende dieren zoals hazen, vossen, zeehonden en otters. Als het echt je lucky day is dan spot je één van de 23 soorten Ierse walvissen!


Hoteltip:


Kinsale Hotel & Spa is een 4-sterren hotel op korte afstand van de stad Kinsale en de Old Head. Het hotel ligt op een prachtige locatie in een groot park met een geweldig uitzicht over de Oysterhaven Bay. Op 20 minuten afstand ligt het strand. Verder ligt dit hotel op slechts 20 km van Cork Airport. Tip: ga uiteten in Kinsale, want dit schijnt dé culinaire hoofdstad van Ierland te zijn.


Comentários


Golf Business Class Magazine

Volg ons op social media 

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

GolfBusinessClass.com Social Club

Bedankt voor uw aanmelding!

mmh4.jpeg
white2.png

Uw golfreis op maat is onze missie!

Exclusieve luxury 

Golf travel en incentives

bottom of page