top of page

Golfen in België? Ga een weekendje naar Leuven!

Leuven is zo veel meer dan alleen een studentenstad. Het is namelijk een ideale stad om te verblijven tijdens een golfweekend. De stad is een mix van cultuur, historie, studenten (en bier), culinaire hotspots en wordt omringt door natuur.Wij sliepen in het 4-sterren Martin Klooster Hotel, waar je een overnachting in combinatie met greenfees kan boeken. Rondom Leuven liggen namelijk veel geweldige golfbanen.


Het Martin Klooster Hotel is, zoals de naam al doet vermoeden, een 16e-eeuws klooster wat is omgetoverd tot een sfeervol, modern hotel. Het hotel bevindt zich op slechts 100 meter van de gezellige Oude Markt. Voor je het weet zit je met een Leuvens biertje op het terras!Bij het hotel kun je fietsen huren en een fietsroute in de omgeving fietsen. De natuur rondom Leuven is prachtig en zorgt voor een goede combinatie van stad en natuur.

Er is veel keus als het gaat om golfbanen in de buurt van Leuven. Het Martin Klooster hotel biedt een aantal geweldige banen aan in combinatie met overnachtingen in dit hotel:


Winge Golf & Country Club

Deze golfclub ligt op 20 minuten rijden vanaf Leuven in het heuvelachtige Hageland. Het is een 18 holes parcours met afwisselend brede en smalle holes en veel variatie in lengte en moeilijkheid. In het gloednieuwe clubhuis kun je even bijkomen van de inspanning met een hapje en drankje in de gezellige brasserie met terras of in het restaurant “Taste 19”.Royal Antwerpen

Royal Antwerp is de oudste golfclub van België en ligt in het Kapellenbos ten noorden van Antwerpen. Het terrein is redelijk vlak in vergelijking met de andere banen, wat het wandelen een stuk fijner maakt. Toch zit er genoeg uitdaging in deze baan door een aantal sloten, bunkers en veel bomen. Vanaf Leuven is deze baan in een uurtje te bereiken.


La Tournette

Deze golfclub biedt twee Championship Courses: The English Course, met ruime fairways en The American Course, die techniek en precisie vereist. Leuk extraatje: het Clubhouse bevindt zich in een stijlvol oud kasteel. Hier vind je een uitstekend restaurant, privé salons en een terras met prachtig uitzicht. Deze golfclub kun je makkelijk een bezoek brengen vanuit Leuven aangezien het ongeveer op een half uurtje rijden ligt.
Golfbaan Het Rijk van Margraten

Verder richting het Noorden in het Zuid-Limburgse heuvellandschap ligt Golfbaan Het Rijk van Margraten. Deze golfclub heeft een 18-holes golfbaan en door de verschillen in holes zijn ze allemaal zowel aantrekkelijk als uitdagend. Naast een volwaardige golfbaan heeft Het Rijk van Margraten een 9-holes Short Golfbaan, een overdekte driving range en een sfeervol clubhuis waar je kunt genieten van bourgondische gezelligheid, lekker eten en authentieke Limburgse gastvrijheid. Ook deze golfclub heeft een indrukwekkend uitzicht op het landschap.


Golf en Countryclub Hoenshuis

Nogmaals een golfclub met een Championschip Course met een baanlengte van 6.304 meter vanaf de back tees. De licht heuvelachtige fairways, bomen en vijvers zorgen voor een uitdagende indeling van de holes, die vaak om “course management” vragen. Bij de finale kun je echt laten zien wat je in huis hebt! Deze golfclub ligt ook in Zuid-Limburg, op een uurtje rijden van Leuven.


En tot slot, als je dan toch in Leuven bent, vergeet niet langs Bittersweet Chocolate te gaan. Hier maakt Chocolatier Bram Jaenen kunstwerken van ambachtelijke Belgische chocolade. Beter wordt het niet!


Comments


Golf Business Class Magazine

Volg ons op social media 

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

GolfBusinessClass.com Social Club

Bedankt voor uw aanmelding!

mmh4.jpeg
white2.png

Uw golfreis op maat is onze missie!

Exclusieve luxury 

Golf travel en incentives

bottom of page