top of page

Golftrip naar het Zweedse Malmö

Misschien ken je de stad Malmö van de populaire Netflix-serie The Bridge, maar deze kustplaats staat ook bekend als een van de hotste bestemmingen van Zweden. Het is de op 2 na grootste stad van Zweden en wordt gekenmerkt door design en duurzaamheid. Malmö is een goede uitvalsbasis om Skäne, de meest zuidelijke provincie van Zweden te verkennen.


Malmö, Zweden

Via de bekende Øresundsbron (Sontbrug) kun je in slechts 20 minuten met zowel de trein als auto van Kopenhagen naar Malmö reizen. Wij raden je dan ook aan om te vliegen naar de Deense hoofdstad Kopenhagen in plaats van naar Stockholm. Dit scheelt je een hoop tijd!


Voor een balletje slaan kun je prima in Malmö terecht. Golf is erg populair in Zweden en vooral in de provincie Skäne is er een ruim aanbod aan banen. Een belangrijke reden voor deze populariteit zijn ongetwijfeld de kosten. In Zweden betaal je grofweg de helft van wat je in Nederland kwijt bent voor een greenfee.


We hebben een aantal golfbanen geselecteerd die je zeker niet mag overslaan:Ljunghusens Golfklubb

Ljunghusens Golfklubb

Deze baan ligt op een half uurtje rijden van Malmö. De moeilijkheid van de baan zit hem in de vele bunkers, waterpartijen en struiken. De Baltische wind is een extra element die de moeilijkheidsgraad van de baan kan verhogen. Hierdoor is Ljunghusens een interessante baan die het spelen (of verbeteren) van je handicap zeer uitdagend maakt.Falsterbo Golfklubb

Falsterbo Golfklubb

In het meest zuidelijke puntje van Zweden, waar de Baltische zee en de Øresund samenkomen ligt het plaatsje Falsterbo. Deze baan is één van de meest klassieke Links Courses in West-Europa, welke wordt gekenmerkt door het authentieke Britse golf-gevoel. De baan wordt omringt door de uitgestrekte zandstranden. Dus ook hier geldt, de zeewind kan voor een uitdagend spel zorgen.


PGA Sweden National

PGA Sweden National

Dichterbij Malmo in het plaatsje Bara vind je de best beoordeelde baan van Zweden, PGA Sweden National. De twee courses, Lake Course en Link Course zijn veelzijdige banen. De Links Course is fysiek uitdagend door het hoogteverschil door de kleine, maar diepe bunkers. De Lakes Course heeft hetzelfde aantal bunkers als de Links Course waar waterpartijen af en toe een hindernis vormen.Clarion Hotel Malmö Live

Hoteltip

Clarion Hotel Malmö Live is onderdeel van de skyline van Malmö en wordt hierdoor ook wel het Manhattan van Malmö genoemd. Op de 25steverdieping kun je tijdens het drinken van een cocktail het uitzicht bewonderen vanuit de Skybar. Dit hotel telt 444 kamers (waarvan 9 suites), een concertzaal, een spa en gym. Het hotelrestaurant, Kitchen & Table is een aanrader. Dit restaurant wordt gerund door de beroemde Zweedse chef Marcus Samuelsson. Leuk weetje: de presidentssuite van dit hotel is vernoemd naar de held van Malmö, Zlatan Ibrahimovic.

Comments


Golf Business Class Magazine

Volg ons op social media 

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

GolfBusinessClass.com Social Club

Bedankt voor uw aanmelding!

mmh4.jpeg
white2.png

Uw golfreis op maat is onze missie!

Exclusieve luxury 

Golf travel en incentives

bottom of page